Spor gazetecileri yarışması başladı
20.04.2024 01:52

Spor gazetecileri yarışması başladı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi Ana Sponsorluğunda ve Fotospor’un iş birliğiyle başlatılan “Spor Gazetecileri Yarışıyor” projesi kapsamında, farklı üniversitelerden gelen ve yarışmaya hak kazanan öğrenciler jüri önünde haberlerini anlattı.

Ünlü spor spikeri Derya Oruçoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı ve Fotospor Genel Yayın Yönetmeni Şevket Arslan, Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Gül Esra Atalay ve Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı ve ünlü teknik direktör Giray Bulak’ın jürisinde yer aldığı yarışmada iletişim öğrencileri habercilik yeteneklerini sergilediler. Açılış etkinliği ile başlayan yarışmada Şevket Arslan ve Cahit Yavuz, gazetecilik eğitiminin önemini vurgulayarak öğrencilere gazetecilik konusundaki tecrübelerini aktardılar.

Öğrenciler genel yayın yönetmenliği deneyimi yaşıyor

Proje yarışma ekibinde yer alan, Üsküdar Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Kadir Ayhan ve Ahmet Can Aras, Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencilerinden Taha Eren Başlar ve Elif Aksu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden Ata Günaydın ve Efe Can Öztaş, Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Umut Bilgen, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü mezunu Talha Gündoğmuş, yarışmanın ilk gününde habercilik becerilerini sergilediler.

Gün boyu devam eden yarışmada, Üsküdar Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Ahmet Can Aras ve Radyo Televizyon Sinema mezunu Elif Aksu genel yayın yönetmenliği görevlerini üstlendi. Aras ve Aksu, ekipleriyle birlikte toplantılar düzenleyerek spor gündemleri hakkında görüşlerini bildirip, hangi haberleri yapmaları gerektiklerini konuşarak ekibe ve projeye dair yönlendirmeler yaptılar.

İki toplantı esnasında da ekip, güncel futbol maçlarında yaşananları, oyuncu transferlerini ve takımların performansını inceleyerek, önemli gelişmeleri tespit etti. Voleybol şampiyonlukları ve sporcuların yaşadığı özel hayat baskısı gibi durumlar da toplantılarda konuşulan konular arasında yer aldı. Diğer spor dallarındaki gelişmeler ve son turnuvalar da masaya yatırıldı. Bu toplantılar sırasında genel yayın yönetmenleri, hangi konuların haberleştirileceği ve nasıl ele alınacağı konusunda ekip üyelerine rehberlik ederek projeye dair yönlendirmelerde bulundular. Aynı zamanda, bu spor dallarına dair haberlerin nasıl şekilleneceği ve okuyuculara nasıl sunulacağı gibi stratejiler de belirlendi.

Jüri üyeleri yarışmacılara puan verdi

Gün sonu jüri değerlendirmesiyle birlikte Ahmet Can Aras ve Elif Aksu'nun gerçekleştirdikleri genel yayın yönetmenliği görevleri gözden geçirildi. Jüri üyeleri diğer yarışmacı öğrencilerin de değerlendirmelerini yaparak süreç boyunca gösterilen performansı inceledi ve ardından Ahmet Can Aras ve Elif Aksu için puanlama, jüri oylaması ile tamamlandı. Değerlendirme sonucunda, jüri Aras ve Aksu'nun gazetecilik, liderlik yetenekleri ve projede sergiledikleri profesyonellikleri göz önüne alınarak puanlandı. Her iki genel yayın yönetmeninin de iletişim becerileri ve ekip çalışması konusundaki başarıları, jüri üyeleri tarafından olumlu karşılandı.

Yarışmacı Ahmet Can Aras, genel yayın yönetmenliği deneyimiyle ilgili memnuniyetini dile getirdi. "Bu proje benim için büyük bir tecrübe oldu. Farklı üniversitelerden ve bölümlerden gelen öğrencilerle birlikte çalışarak gazetecilikte geniş bir perspektif kazanmak benim için çok değerliydi. Üsküdar Üniversitesi'ne ve Fotospor’a biz öğrencilere bu fırsatı sundukları için teşekkür ederim. Bu projenin meslek hayatım için önemli bir adım olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Elif Aksu ise, genel yayın yönetmenliği deneyimiyle ilgili duygularını şu ifadelerle aktardı: “İlk defa böyle bir organizasyonun içinde yer aldım. Bu yüzden ilk dakikalarda biraz heyecanlandım. Ancak zaman geçtikçe ortama alışarak bu deneyimden daha fazla keyif alır hâle geldim. Umarım keyifli ortamımız bozulmaz ve böyle devam eder".

 

Gelecek haftalarda, diğer öğrenci ekipleri de sırasıyla genel yayın yönetmenliği yaparak kendi gazetelerini oluşturacaklar. Proje, öğrencilere pratik deneyim kazandırarak geleceğin spor gazetecilerini yetiştirmeyi hedeflerken, aynı zamanda gençlerin gazetecilik alanında gelişmelerine katkı sağlama amacını taşıyor.